Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon pek çok sayıda patolojik durumu olumlu olarak etkiliyebilmekte, hatta iyileştirmektedir. Bir dizi bilimsel araştırma ve tıp yayını bu olguyu desteklemektedir.

Tıbbi ozonun diğer tedavi yöntemlerine ek olarak uygulanabildiği gibi bazı hastalıklarda da tek başına tedavi edici özelliği vardır. Aynı zamanda ozon tedavisi bağışıklık sistemini güçlendirir, hücre oksijenlenmesini artırır, beyaz kan hücrelerinin ve anti kanserojen maddelerin salınmasını uyarır, kanın dolaşım hızını artırır ve alyuvarların kalpten en uzaktaki doku ve hücrelere ulaşabilmesi için en küçük damarlarda bile hareket edecek kadar esnek olmasını sağlar.

Bu etkilerinden dolayı ozon tedavisi, yaşlanmayı geciktiren, hücre yenilenmesini sağlayan ve organizmanın hastalıklara karşı mücadele gücünü artıran bir tedavi yöntemidir. Sağlıklı kişilere bile, yılda 10 seans ozon tedavisi uygulandığında yaşam kalitelerinin arttığı, günlük stres ve hastalıklara karşı daha dirençli oldukları izlenmiştir. Ancak herkes tıbbi ozonun, doğru biçimde ve sorumlu ellerde uygulandığı zaman ve doğru endikasyon belirlenmiş ise, güvenli, pratik, etkin ve (en azından bir korunma önlemi olarak) ucuz bir tedavi yöntemi olduğunu bilmelidir.

Son 15 yılda Majör Otohemoterapi, düşük riskli ozon uygulama yöntemlerinden biri olmuştur. Ozon – kan reaksiyonu, hastanın vücudunun dışında gerçekleşmekte, aktifleşen alyuvar hücreleriyle zenginleşen hastanın kendi kanı re-infüzyona sokularak immüno-kompetan hücreler aktive olmaktadır. Bu tedavide ilke olarak steril tek kullanımlık ve ozona dayanıklı malzeme kullanılır. Uygulama kapalı, basıncı alınmış bir sistem içinde yapılır.

Ozon tedavisi hastaya ve hastalığa göre ,ozon terapistinin (ozon tedavisi eğitimi almış doktor) belirlediği seanslarla ve aralıklarla
yapılmalıdır.

Bir cevap yazın